Raster očala za treniranje očesnih mišic

OPOZORILA:
Očal ne uporabljajte med vožnjo ali med upravljanjem strojev!
Raster očala niso nadomestilo za sončna očala.
Pred nošenjem očal preverite, da so vse luknjice čiste in odmašene.
Uporaba očal na lastno odgovornost.
V kolikor niste prepričani, da vam bodo očala pomagala pri vaših težavah, se pred nakupom posvetujte s svojim okulistom.

Lastnosti:
– Barva: črna
– Material: plastika
– Oblika: univerzalna, za moške in ženske

Kdo jih lahko uporablja?
Očala so primerna za vse, ki imajo težave s slabovidnostjo (kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem ali astenopija) ali utrujenostjo oči. Primerna so za dioptrijo do +/-3,5 (pri večjih dioptrijah se uporablja drug model očal).

Opis:
Očala z luknjicami (raster očala) služijo za treniranje očesnih mišic. S pomočjo luknjic pomagajo očem, da se osredotočijo. Namenjena so vsem, ki imajo težave s slabovidnostjo – kratkovidnost, daljnovidnost, astigmatizem ali astenopijo. Očala lahko uporabljajo tudi tisti, ki imajo zaradi velike količine branja ter gledanja v TV ali računalniške ekrane utrujene oči, ter vsi, ki želijo preprečiti slabšanje vida.
Raster očala s pomočjo luknjic omejijo količino svetlobe, ki vstopa v oko, kar nekaterim ljudem omogoči jasnejši vid (podobno kot učinek, ko oči zožimo oz. jih namrščimo, da bi videli bolje).
Očala pomagajo, da se oči osredotočijo na predmet pred seboj, vendar obenem blokirajo tudi del vidnega polja oz. zmanjšajo periferni vid, zaradi česar uporaba očal ni dovoljena med vožnjo ali upravljanjem strojev.

Uporaba:
Očala lahko nosite med gledanjem televizije, med branjem ali med delom z računalnikom. Očala lahko uporabite tudi, če želite ublažiti bleščanje računalniškega zaslona, saj očala zmanjšajo količino svetlobe, ki dostopa do oči, in tako preprečujejo njihovo utrujenost. V kolikor jih uporabljate med branjem, poskrbite za zadostno osvetlitev.
Oči se na luknjice prilagodijo postopoma. Oči bodo sprva zaznavale luknjice, v roku nekaj minut pa se privadijo in luknjice postanejo neopazne.
Očala je priporočljivo nositi nekaj ur dnevno, najbolje med delom z računalnikom, gledanjem televizije, učenjem, branjem ipd. oz. med zgoraj navedenimi aktivnostmi.
Očala so priporočljiva za tiste z dioptrijo +/-3,5.

Poreklo: Kitajska. Distributer: Vivovita d.o.o., Litijska cesta 259, Ljubljana – Dobrunje, SI, email: [email protected]