TENS stimulator za mišice: zakaj ga morate preizkusiti?

Kako bolečine vplivajo na naše življenje ? 

Vsak 4. Slovenec se vsaj enkrat v življenju sreča s kronično bolečino v mišicah, ki lahko ima negativen vpliv na kakovost življenja. Lajšanje bolečin s pomočjo analgetikov je pogosto neuspešno ali pa deluje le za čas jemanja zdravil. Vse bolj priljubljen način uspešnega lajšanja bolečin tako postaja TENS stimulator za mišice, ki dokazano deluje na bolečino in krepi telo.

Verjetno ste že slišali za fibromialgijo – kronično stanje, za katerega so značilne vztrajajoče nepojasnjene bolečine, utrujenost in težave s spancem. Ali za nevropatsko bolečino na različnih delih telesa, ki je ni mogoče razložiti, tradicionalne protibolečinske terapije pa so mnogokrat uspešne le kratek čas.

Bolečine v mišicah so zagotovo znane tudi vsem, ki se intenzivno ukvarjajo s športom.

Tisti, ki želijo bolečine lajšati na naraven način, se velikokrat odločajo za obisk fizioterapij, za katere pa so nemalokrat zelo dolge čakalne dobe. Obiskovanje fizioterapij mnogim predstavlja tudi velik finančni zalogaj, zato je TENS terapija s pomočjo prenosne naprave postala priljubljena po celem svetu.

Ljudje z bolečinami v mišicah in sklepih

Kaj je TENS terapija?

TENS terapija je najverjetneje najpogostejša vrsta elektroterapije. Njen namen je stimulirati živce na določenih predelih telesa in vplivati na živčni sistem tako, da se odzove na bolečino in jo zmanjša na naraven način.

Terapija se izvaja s pomočjo TENS aparata. Deluje na osnovi nizkofrekvenčnih električnih impulzov, ki stimulirajo osnovna živčna vlakna in spodbujajo nastanek endorfinov (hormona sreče), ki deluje kot naravno protibolečinsko sredstvo.

Tako z elektrostimulatorji dosežemo delovanje mišic in živcev brez dodatne telesne aktivnosti, kar je ključnega pomena pri odpravljanju kronične ali akutne bolečine.

Pozitivno delovanje tens terapije delimo na 2 skupini:

 • Protivnetno
 • Protibolečinsko

Zaradi protivnetnega delovanja TENS masaža pozitivno vpliva na celotno telo in pripomore k boljšemu delovanju imunskega sistema.

Izboljšuje tudi tonus mišic, pospeši se izraba maščobnega tkiva in izboljša krvni obtok. Je priljubljena in zelo učinkovita vrsta fizioterapije, priznana že vrsto let.

Nameščanje TENS elektrod na mišico

Kdo potrebuje TENS terapijo? 

Primerna je za vse, ki želijo na naraven način odpravljati bolečine v mišicah po celem telesu. Koristila bo tistim, ki okrevajo po poškodbah ter profesionalnim športnikom.

TENS terapija se uporablja za:

 • Bolečine v sklepih, hrbtu, ramenih in vratu
 • Artritis
 • Rehabilitacijo po športnih poškodbah
 • Lajšanje simptomov fibromialgije
 • Krče v mišicah
 • Utrujenost
 • Nevropatsko bolečino
 • Bolečine v mišicah brez razloga
 • Bolečine po telesni aktivnosti
 • Stare poškodbe

Terapija z elektrostimulatorjem bo koristila tudi zdravim ljudem, ki želijo le spodbuditi delovanje metabolizma in okrepiti svoje telo.

Prikaz vseh vrst bolečin za zdravljenje s TENS terapijo

Kako deluje TENS stimulator za mišice? 

Tens naprava deluje na osnovi nizkofrekvenčnih pulzov različnih oblik. Elektrostimulacija onemogoči prenos bolečinskega signala v možgane in spodbuja nastanek endorfina.

Elektrode TENS naprave se pritrdijo neposredno na mesto bolečine ali živca. Impulzi delujejo lokalno na oteklino, prekrvavitev in bolečino tako, da zvišajo prag bolečine in izzovejo krčenje mišic.

Več o lastnostih aparata lahko preberete tukaj.

TENS stimulator za mišice

Kakšne vrste masaže nudi TENS stimulator za mišice? 

Pri izbiri vrste masaže je najpomembnejše to, da upoštevate svoje želje in poslušate svoje telo.

Električni stimulator mišic nudi naslednje programe:

 • Vakuumska masaža– za raztezanje veznega tkiva in pospeševanje regeneracije. Primerna tudi za pospeševanje izgube maščobnega tkiva.
 • Gnetenje– močnejše masiranje za hujše bolečine.
 • Pritiskanje – za sproščanje napetosti v mišicah, zlasti ob hrbtenici in na ramenih;
 • Klasična masaža – proti bolečinam in krčem; in za pospeševanje krvnega obtoka.
 • Kombinirana masaža – avtomatsko izmenjavanje štirih načinov masiranja.

 

Zakaj je vredno preizkusiti TENS terapijo?

Če še vedno niste prepričani, kako bi vam TENS masaža lahko koristila, ne pozabite na 4 ključne prednosti in pozitivne učinke elektroterapije.

Še posebej pomembno je, da je s pomočjo prenosne naprave terapijo mogoče preizkusiti v udobju doma na popolnoma enostaven in varen način.

Prednost prenosne naprave je tudi, da jo je zaradi njene praktične velikost mogoče uporabljati na poti v službo, pri počitku, na potovanju ali pri lažjih opravilih.

TENS terapija se je pri mnogih izkazala za izjemno učinkovito v kombinaciji z drugimi protibolečinskimi terapijami, na ta način pa so lahko izboljšali svoje počutje

Nenazadnje pa uporabniki tudi poročajo, da jim je masaža z napredno TENS tehnologijo pomagala izboljšati tudi kakovost spanca, kar pa pomembno vpliva na splošno dobro fizično in psihološko počutje.

Če želite razbremeniti svoje telo in izboljšati počutje, lahko več o napravi lahko preberete na povezavi, kjer je mogoče opraviti tudi nakup.

Ženska med uporabo TENS naprave

 

delivery
Brezplačna poštnina
satisfaction warranty
Garancija zadovoljstva
safe buy
100% varen nakup
EU seller
EU trgovec